home Meny close
menu Meny

Aquasafe 1/2" Lekkasjestopper 1 kanal 3 m sensor

kr

Vanlig pris kr 2 400,00

Spesialpris Eks mva kr 1 356,00 Inkl mva kr 1 695,00

Lagerstatus: > 10 stk på lager - Sendes innen 24 timer

Merke, varenummer og modell

Denne modellen er et vannlekkasje alarm system for veggmontering. Hvis den medfølgende sensorledningen føler vannlekkasje vil hovedenheten signalisere dette med en alarm samtidig som den vil stenge vannet i det aktuelle område. Benyttes i boliger, fritidsboliger og næringsbygg. Pakken inneholder styringsboks, 1 eller 2 magnetventiler, sensorledning og pakning for ventilens strømkontakt.

Details Short

Ventil 1/2" slange fra ventil 1/2"
Kabel lengde 1500 mm
Waterguard aquasafe

Endring i veiledning til TEK10 § 13-20 - lekkasjestoppper
[Publisert: 10.06.13]
[Oppdatering 17. des 2014]

Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) endret 1. april 2014 veiledningsteksten til TEK10 § 13-20 andre ledd c). Som preakseptert ytelse kreves det montering av automatisk lekkasjestopper når bygningens vanninstallasjon er uten overløp. Samtidig regnes fagmessig plugget rørstump som fuktsikker løsning.

TEK § 13-20 andre ledd bokstav c) lyder:

"I rom som ikke har sluk og vanntett gulv, skal vanninstallasjoner ha overløp eller tilsvarende sikring mot fuktskader. Gulv og vegger som kan komme til å bli utsatt for vannsøl, lekkasjevann eller kondens, skal utføres med fuktbestandige materialer."

Automatisk lekkasjestopper
Det står nå i veiledningen:

"I boliger og yrkesbygg tas det ofte i bruk produkter som kobles på bygningens faste vanninstallasjon. Dette kan være oppvaskmaskin, is(vann)maskin, kaffemaskin og lignende. Slike produkter inngår ikke i ”bygningstekniske installasjoner” og reguleres dermed ikke i byggteknisk forskrift. Forskriften gjelder her bygningens vanninstallasjon frem til tilkoblingspunktet for slike produkter. Krav i forskriften må oppfylles uavhengig av om produktet har lekkasjesikring.

Preaksepterte ytelser

"Vanninstallasjoner skal være sikret mot utilsiktet vannutstrømming. Herunder medregnes rørstuss på tappevann-installasjonen som er tilrettelagt for tilkobling av vannbrukende produkter så som oppvaskmaskin, kaffemaskin og lignende. En fagmessig plugget rørstuss regnes som en fuktsikker løsning.

Der bygningens vanninstallasjon er uten overløp, må det være montert automatisk lekkasjestopper. Med automatisk lekkasjestopper menes en fuktføler som gir signal til en magnetventil som stenger vanntilførselen når den mottar signal. (…)".

Tilleggsinformasjon

Prisgruppe NETTO
Varenummer 21617
Lev varenummer ES1158

Fornøyd

Billig og bra!
  • Vurdering
    starstarstarstarstar
Posted 06.12.2017 by Yngve Thon

Skriv din egen omtale

Du vurderer: Aquasafe 1/2" Lekkasjestopper 1 kanal 3 m sensor

Hvordan vurderer du dette produktet? *

Vurdering