home Meny close
menu Meny
 • Originale reservedeler
 • Frakt fra 49 og fri frakt over 799,-
 • Rask levering, sendes innen 24t

Et lite utvalg av våre merkevarer!

Aquasafe 3/4" Lekkasjestopper 1 kanal 3 m sensor

kr Eks mva kr 1 436,00 Inkl mva kr 1 795,00

Lagerstatus: > 10 stk på lager - Sendes innen 24 timer

Merke, varenummer og modell

UNIVERSAL

Denne modellen er et vannlekkasje alarm system for veggmontering. Hvis den medfølgende sensorledningen føler vannlekkasje vil hovedenheten signaliseres dette med en alarm samtidig som den vil stenge vannet i det aktuelle område. Benyttes i boliger, fritidsboliger og næringsbygg. Pakken inneholder styringsenhet, 1 magnetventil, sensorledning og pakning for ventilens strømkontakt.

Details Short

Ventil 1/2" med tilkoblinger 3/4"
Kabel lengde 1500 mm
Waterguard aquasafe

Endring i veiledning til TEK10 § 13-20 - lekkasjestoppper
[Publisert: 10.06.13]
[Oppdatering 17. des 2014]

Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) endret 1. april 2014 veiledningsteksten til TEK10 § 13-20 andre ledd c). Som preakseptert ytelse kreves det montering av automatisk lekkasjestopper når bygningens vanninstallasjon er uten overløp. Samtidig regnes fagmessig plugget rørstump som fuktsikker løsning.

TEK § 13-20 andre ledd bokstav c) lyder:

"I rom som ikke har sluk og vanntett gulv, skal vanninstallasjoner ha overløp eller tilsvarende sikring mot fuktskader. Gulv og vegger som kan komme til å bli utsatt for vannsøl, lekkasjevann eller kondens, skal utføres med fuktbestandige materialer."

Automatisk lekkasjestopper
Det står nå i veiledningen:

"I boliger og yrkesbygg tas det ofte i bruk produkter som kobles på bygningens faste vanninstallasjon. Dette kan være oppvaskmaskin, is(vann)maskin, kaffemaskin og lignende. Slike produkter inngår ikke i ”bygningstekniske installasjoner” og reguleres dermed ikke i byggteknisk forskrift. Forskriften gjelder her bygningens vanninstallasjon frem til tilkoblingspunktet for slike produkter. Krav i forskriften må oppfylles uavhengig av om produktet har lekkasjesikring.

Preaksepterte ytelser

"Vanninstallasjoner skal være sikret mot utilsiktet vannutstrømming. Herunder medregnes rørstuss på tappevann-installasjonen som er tilrettelagt for tilkobling av vannbrukende produkter så som oppvaskmaskin, kaffemaskin og lignende. En fagmessig plugget rørstuss regnes som en fuktsikker løsning.

Der bygningens vanninstallasjon er uten overløp, må det være montert automatisk lekkasjestopper. Med automatisk lekkasjestopper menes en fuktføler som gir signal til en magnetventil som stenger vanntilførselen når den mottar signal. (…)".

Tilleggsinformasjon

Prisgruppe GR3
Varenummer 21650
Lev varenummer ES1160

Veldig bra

Ok
 • Vurdering
  starstarstarstarstar
Posted 06.09.2019 by Svein Drotningsvik

Veldig bra.

Hurtig levering, bra pris
 • Vurdering
  starstarstarstarstar
Posted 17.04.2019 by Bjørn Tharaldsen

Fungerer som den skal

Jeg monterte og testet denne, og den fungerer som den skal. Men vær obs på at du ikke putter i stikkontakten til kjøleskapet i denne, da den kutter strømmen i tillegg til å stoppe vannet. Det er sikkert veldig bra for andre apparater som oppvaskmaskiner etc, men ikke et kjøleskap. Vannlekasje og varme matvarer samtidig. Jeg løste dette ved å koble kjøleskapet (side-by side) i egen kontakt, og lar denne eneheten kun styre vannventilen. Lett å montere, og husk å bestille riktig størrelse...
 • Vurdering
  starstarstarstarstar
Posted 22.12.2016 by Ove Lehto Pedersen

Skriv din egen omtale

Du vurderer: Aquasafe 3/4" Lekkasjestopper 1 kanal 3 m sensor

Hvordan vurderer du dette produktet? *

Vurdering